The real deep South - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van hermansibon - WaarBenJij.nu The real deep South - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van hermansibon - WaarBenJij.nu

The real deep South

Door: Herman

Blijf op de hoogte en volg

01 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Wellington

Overweldigend.
Het is al best een tijdje geleden dat er een berichtje op de site is verschenen. En daar is eigenlijk maar 1 verklaring voor: Nieuw Zeeland is zo overweldigend, dat ik er niet/te weinig aan toe kom om achter de computer te gaan zitten en te gaan zitten tikkelen.
Je valt hier echt van de ene verbazing in de andere. De wisselende landschappen, de diversiteit in flora en fauna, de vele vriendelijke mensen in de hostels en daarbuiten. Jullie snappen wel dat ik daardoor langer in NZ blijf en dit allemaal "afsnoep" van de tijd in Patagonie. 11 jaar geleden was ik hier ook, het bevalt nu nog beter.
De landschapppen: Van, zeg maar vlak polderlandschap (met veel nederlandse melkveeboeren) tot aan schotse hooglanden en noorse fjorden. Prachtig om er doorheen te rijden en te wandelen. Wat het noordereiland uniek maakt is z'n vulkanische activiteiten. Een prachtige wandeling door een vulkanisch park met geisers, kokende modderpoelen en bloedhete meren, brengen je tot 't besef dat we in/op een explosieve wereld leven. En s'morgens wakker worden met een adembenemend uitzicht op een baai of een onafzienbaar landschap en een lekkere kop thee doet echt wonderen.
Flora en fauna.
De vele dieren en planten die wij of uit tuincentra halen en/of in dierentuinen bekijken komen hier in de vrije natuur voor. De welbekende agapantis is hier een soort onkruid en vormt prachtige wit/paarse kleurenlinten langs de scenic drives. De zee)vogels (o.a albatrossen, Jan van Genten) zijn een lust voor 't oog. Rond de plek waar dit getikkelt wordt, "struikel" je over de zeeleeuwen en pinguins.
En de hostels in Nieuw Zeeland zijn werkelijk 't einde. Voor een habbekrats heb je een goede schone was-kook-en slaapgelegenheid en het is ook nog een keer goedkoop ook (12-15 eurie p.n.p.p.).
Maar vooral de kontakten die je er opdoet zijn elke keer weer verrassend: net gepensioneerde engelse onderwijzeressen, afgezwaaide israelische soldaten, veel duitse stelletjes, bijna gepensioneerde (nederlandse) midden 50-ers, een alleen staande schotse "hooligan". You make friends overhere.

Hoe nu verder?
Inmiddels reis ik samen met een nederlandse (54) en afkomstig uit ......nijmegen. Zij heeft mij erg weten te interesseren voor een bezoek aan Antarctica. Haar bezoek aan dat continent in 2006 heeft haar zo aangegrepen dat ze er erg graag naar toe terug wil. Onze reisplannen hebben we voor de komende weken (rest Nieuw Zeeland; bezoek aan Cook Islands?; vlucht naar Chili) op elkaar afgestemd. Wellicht leidt het allemaal tot een gezamenlijk bezoek aan Antarctica. We zien wel. Onze wegen zullen wel ergens gaan scheiden in Brazilie of zo? Of eerder?

Lieve mensen, Maak je op voor 't carnaval en/of skivakantie of wat dan ook. Hier de eerste regendag sinds 3 maanden. Hou jullie op de hoogte van verder plannen.

Owaka, Catlins, Nieuw Zeeland, (South Island)
1 feb. 2008; 10.50u. l.t.

• 01 Februari 2008 - 12:45

Wim En Vera:

Lieve Herman.Leuk voor je nieuwreisgezelschap, kijk maar uit op Anctarctica. Daar heb je koudpielekesweer. Wij vertrekken over een uur naar Malta! Liefs Vera en Wim

• 03 Februari 2008 - 13:28

Bob:

Beste herman, wat leuk om te lezen dat het zo goed met je gaat! Dat je vind wat je zoekt. Ben stik jalours natuurlijk. Geniet maar lekker van wat er komen gaat, het is jouw reis. Groetjes uit een zonovergoten Arnhem, met 4 graden boven nul ook een paradijsje, bob

• 05 Februari 2008 - 12:57

Hilhardt:

dag collega,
    Nieuw Zeeland: the place to be! Je verhaal kan zo in een VVV-folder. Enthousiast en aanstekelijk.
    Ik hoorde dat daar ook goed te fietsen is. Lijkt me dus wel wat.
    Maak er de komende maanden nog wat moois van. Blijf vooral ook schrijven, maar bewaar een paar mooie verhalen voor als je straks weer tegenover me zit. groeten, Hilhardt

• 05 Februari 2008 - 13:34

Han:

Beste Herman,Goed dat je niet gestruikeld bent over een nieuwzeelandsezeeleeuwin, maar over een Nijmeegsezuidpoolse!
    Weet je nog dat de missionarissen Van Lier op de Cook eilanden werkten. In de jaren zestig verzamelden we voor de Millingse missienaaikring zilverpapier(geld) waarmee later naar de missionarissen bostrokjes gestuurd werden voor de arme Maories op de Cook -eilanden bijvoorbeeld. Kun jij nagaan wat ze met die borst-rokjes gedaan hebben? Want somwijlen des nachts als ik zwaar getafeld heb word ik badend in het zweet wakker en denk ik: wat hebben ze gedaan met die borst-rokjes? U wacht een schone taak , broeder!
    Veel reisplezier. Groeten van Han en ook van Carla.

• 11 Maart 2008 - 09:27

Hennie En Aanhang:

Ik zit bij Joost aan de computer. Wensen jou namens Mieke, Jasper,Karin proficiat met je verjaardag. We hebben je verhalen gevolgd. Er blijft nog zeker wel wat over voor na de reis. Eind van de reis komt in zicht. We zijn blij je weer in goede conditie terug te zien. Komend voorjaar geeft weer voldoende inspiratie om 2008 te bestormen. Veel buitenlandse reisjes staan op het program. Begin juni bezoek ik met Marlies en Wil broer Han en Carla. Ook de wandelvierdaagse roept alweer om training. Jasper en Joost proberen zich ook aan te melden. Jasper begint met ingang van 1 april als auto verkoper bij de mazda in Bemmel. De verjaardag van Marlies is groots gevierd. Ze is heel blij met haar nieuwe koelkastje op haar kamer. De voorbereidingen voor de familie Hoge-dag op 1 juni zijn in volle gang. Broer Wim en nicht Willeke en ik zijn er maar wat druk mee. Plaats van samenkomst: Zeelandse Hof. Op dit moment zijn er al 15 aanmeldingen. De familie Sibon-dag wordt dit jaar gehouden op 17 augustus in Ewijk. Je kunt maar ergens druk mee zijn.

Mooie verjaardag gewenst met hartelijke groeten,

Joost, Hennie, Mieke, Jasper en Karin.