Totale aanval is ingezet.
Door: Herman
24 Juli 2008 | Nederland, Ooij
Sinds maandag 21 juli, 11.19u. heb ik mijn laatse van de 3 strategische aanvallen op de kanker ingezet. Op dat moment vloeiden via het infuus op de poli Oncologie in het AMC de eerste druppeltjes van de chemokuur (gemcitabine) in mijn aderen. De chemokuur heeft als doel de de kankercellen te doden en in elk geval de groei er van (ernstig) te vertragen. Een half uur eerder kreeg ik het eerste pilletje van het experimenteel geneesmiddel AG-013736 te slikken. Of het een neppil is/was of een "echt" medicijn zal ik nooit te weten komen. Ik heb met dit bericht gewacht om iets te kunnen zeggen over de mogelijke bijwerkingen. Nu, ruim 3 dagen later, kan ik, goddank, redelijk tevreden zijn. Verlies aan eetlust, een vermoeid gevoel, een wat heser wordende stem en soms wat pijnlijke gewrichten zijn lastige verschijnselen waar alleszins mee valt te leven. Of dat zo blijft?
Chemokuren vinden plaats 1 x per week, (21, 28juli en 4 aug.) waarna 1 week "rust". Dan begint de volgende cyclus van 3 weken + 1 week rust en daarna nog één cyclus. Dan wordt rond begin okt. een CT scan gemaakt en wordt hopelijk zichtbaar dat de tumorgroei is gestopt. Of misschien verdwenen, of.....toegenomen?! Allemaal erg spannend, maar dat is niet echt iets nieuws.
Uit het voorgaande valt op te maken dat ik definitief behoor tot de onderzoeksgroep van Prof. Richel rond het experimentele geneesmiddel. Naar schatting 10 personen lopen er in Nederland rond die ook aan het onderzoek meedoen. Wereldwijd gaat het om enkele honderden personen. Is het een "strohalm"? Is het een fiere "rots". In elk geval ervaar ik als voordeel dat er een erg gemotiveerd team mensen om me heen staat die ten alle tijde beschikbaar en paraat is om mij met raad en daad ter zijde te staan. Ik heb a.h.w. een "online telefoonverbinding" als er werkelijk iets ergs aan de hand is. Een fijn gevoel geeft dat.
In mijn eerdere berichten schreef ik al over een ander strategisch onderdeel van de aanval. "Voedsel als sterk wapen tegen kanker". Aangevuld met voedingssupplementen uit de natuur die door de eeuwen heen hun waarde hebben bewezen. Wat vroeger het Moerman dieet heette is tegenwoordig het "Houtsmullerdieet". In de keuken aan het Schoolpad in de Ooij, heeft een totale revolutie plaats gevonden. Onder het motto: "de frituurpan er uit, de sapcentrifuge erin" is alles afgestemd op verantwoord en gezond eten van die ingredienten die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het herstel van het imuunsysteem. De supplementen van Dr. Meijer uit Overdinkel moeten zorgen voor de nodige "boost". Maitake, een poeder (de sporen) van een japanse paddestoel, Curcumine, Epogalicatechine en een wondermiddel (FLOR) van de Ojbiwe Indianen uit het noorden van Canada completeren de aanvoer van (vloei)stoffen waar de kanker in mijn lijf niet blij van wordt. Ik wel natuurlijk. Wat ook helpt is geen alcohol en tabak. Het is even wennen voor een bourgondier. Het is niet anders.
De laatste aanval bestaat uit "mijn brein als medicijn". Zielerust, mentale sterkte, ontspanning, genieten, "mediteren"; kortom alles wat er aan bijdraagt me goed te voelen wend ik aan om de klap van de ziekte te boven te komen. Mijn vijver in de tuin is daarbij een "baken". Wat een fantastisch mini-ecosysteem is dat intussen!
Het boek "Antikanker" van Serban Schreiber (zelf een voormalig kankerpatient) is een heel inspirerend boek in deze moeilijke tijd. Ik kan iedereen aanraden dit boek eens een te lezen.
Al met al ben ik nu een week of 5-6 verder. De wereld ziet er echt anders uit. Van de andere kant ben ik er best een beetje trots op mezelf dat ik "in een goede gezondheid aan de chemo ben begonnen" en "dat ik alles wat in mijn vermogen ligt heb aangegrepen om de ziekte aan te pakken". Wat mij daarbij ontzettend van grote steun is, zijn de ontelbare mails, kaartjes, en andere attenties van vrienden, familie, kennissen, collega's en bekenden.
Wil je reageren?; het liefste een reactie per e-mail op de reissite www. hermansibon.waarbenjij.nu of: hermansibon@freeler.nl
Mede namens Hanny en Teun,
Herman Sibon.
24 Juli 2008 - 16:20
Francis:
hoi daar kanjer! het klinkt allemaal goed moet ik zeggen en zo'n team van specialisten is ook een aangenaam gevoel. je schrijft dat je eetlust is verminderd als één van de bijwerkingen: nu de keuken is 'omgebouwd' in een oase van gezond voer, moet dat weer te overwinnen zijn toch? wel beetje op gewicht blijven. zal ook wel, want door het niet meer roken zou je ook extra trek in voer moeten krijgen (nu ik nog!). laat je een keer weten wanneer je aan een bezoekje toe bent? denk aan je, hou je taai!
dikke kus -
25 Juli 2008 - 20:17
Bertus:
Herman,wat ik zo lees in je bericht doet goed aan.We hopen met jou dat het uiteindelijke resultaat ook positief zal uitpakken.Blijvend sterkte gewenst.We bellen binnenkort weer.
Groeten van Bertus en Riet. -
26 Juli 2008 - 08:44
Willemijn Vissers:
Go for it ,all the way you can and as long and as strong as possible .
We all will support you!!!
Soms kan ik , wat ik precies bedoel, beter in het Engels zeggen!
Raar hè?
Groeten, Willemijn. -
30 Juli 2008 - 08:17
Cees De Vries:
Hoi Herman,
Goed te lezen dat je de totale aanval hebt ingezet. Volgens mij is dit de aanpak. Mijn vrouw (Annemarie) en ik zijn ervan overtuigd geraakt dat het lichaam in staat is zichzelf te genezen maar daar af en toe een duwtje bij nodig heeft. Daarom is het zo belangrijk het lichaam in topconditie te houden. Het 'enige' probleem is natuurlijk: wat is het goede duwtje! Dat is erg individueel en dus moet je daarbij vooral op je eigen lichaam en intuïtie durven vertrouwen. Als je er tijd en zin in hebt: Lynn McTaggart met haar boek "Het Veld" (stond geloop ik al in mkijn eerdere mail) laat zien dat het lichaam tot veel in staat is en dat mentale energie daar een grote rol bij kan spelen. Interessant is het boek van Pearl (titel De reconnectie) waarin beschreven staat dat genezing mogelijk is door de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen. Als de balans tussen geest en lichaam weer goed wordt, wordt de basis gelegd voor de weg naar herstel. Het zijn mijn eigen woorden, dus vang me daar niet op. Boek is een aanrader. Annemarie heeft de overtuiging dat dit de beslissende factor is geweest. Zij is op zoek gegaan naar verstoringen die zij heeft uitgewist. Ik zeg tegen haar. Je hebt jezelf 'gereset' zoals je ook een PC die de weg kwijt is weer op de rails kunt krijgen.
Groet,
Cees de Vries -
03 Augustus 2008 - 09:46
Lida:
hoi Herman
een paar weken geleden fietste ik de elf stedentocht en zag veel vogels vliegen tussen Dokkum en Bathlehiem o.a een witte.Het was vast en zeker de raaf die je de weg wijst kerel. We weten allebei hoe zwaar dat zwarte gat is daar in het noorden dus geef niet op ook al zit het ijs nu vol scheuren(als ik je even uit de wind moet houden laat het weten)Ik denk veel aan je en denk :'t geet oan'.Herman geniet van de mooie stukken ijs die je ook tegen komt bij deze tocht ook al is het vallen en opstaan.Ik heb een aantal berichtjes gelezen.Als al die kaarsjes werken (wally en ik hebben er ook in Padova een voor je branden) dan zie ik je deze winter nog op het ijs maar dan met de enige echte warme chocolade melk zonder rum.Herman alle goeds voor jou en Hannie en Teun (blijf trots op ze )
dikke kus . -
03 Augustus 2008 - 12:20
Nicolette:
Dag lieve Herman. Even refererend aan jouw ervaring met het lezen van je boek Antikanker van Serban Schreiber. Zo'n 4 jaar geleden kwam ik, met gezin en een stuk of 15 vrienden terecht in een prachtige Normandische "Pippi Langkous"villa pal aan de kust voor een week vakantie.Een huis met zoveel uitstraling! Deze waanzinnige villa bleek van een Parijse familie te zijn. Daar, in Normandie, brachten ze vele zomers door. Geinspireerd geraakt door de vele boeken, familiefoto's (zwart/witte Parijse jaren zestig, zoals je die nu nog op ansichtkaarten tegenkomt, met types als Jeanne Moreau, Briggite Bardot etc) en ingelijste brieven die aan de muur hingen, zijn een vriendin en ik (weliswaar via Google jammergenoeg)op zoek gegaan naar de eigenaren. Het bleek de familie Schreiber te zijn. Serban was één van de zoons van een D66 achtige politicus met Hans van Mierlo- achtige uitstraling, die behalve politicus ook schrijver bleek te zijn. Vanaf dat moment ben ik Serban zo af en toe gaan lezen. Inspirerend opnieuw. Ik kan me voorstellen dat je in deze tijd van je leven "geraakt" wordt door zijn manier van denken. Ik bewonder je en de wegen die je bewandelt. Ook ik heb een kaars voor je aangestoken in een Franse Kathedraal. (al die aangestoken kaarsen voor jou zullen toch iets teweeg moeten brengen, vind je niet?!). Ik wens je ongelooflijk veel sterkte en wijsheid, natuurlijk ook voor je familie! Lieve groet, Nicolette -
04 Augustus 2008 - 21:47
Lida:
hoi Herman -
05 Augustus 2008 - 08:32
Agatha Menting:
Hoi Herman,
Ik schrok me rot toen ik hoorde dat je alvleesklierkanker hebt. Ik wens je alle sterkte van de wereld de komende periode.
Liefs Agatha -
06 Augustus 2008 - 09:35
Yves:
Herman, Hanny, Teun: attack! attack!
Positievo als we zijn! Gek, maar dagelijks spook je even door mijn gedachten, en als ik dan even stil ben, dan stuur ik je een pakketje mentale energie, wie weet of het helpt, maar evenmin weet iemand of het niet helpt, dus probeer ik het toch maar. groet en power wensen jullie toe: Yves en Ingrid -
07 Augustus 2008 - 12:40
Toos:
lieve herman.knap van je hoe je tegen die rotziekte vecht.En ik zeg nu tegen jou,wat je vaak tegen mij zei; nieuwe ronden, nieuwe kansen.Lieve groet voor jullie.