Alvleesklierkanker en second opinion - Reisverslag uit Ooij, Nederland van hermansibon - WaarBenJij.nu Alvleesklierkanker en second opinion - Reisverslag uit Ooij, Nederland van hermansibon - WaarBenJij.nu

Alvleesklierkanker en second opinion

Door: Herman

Blijf op de hoogte en volg

01 Juli 2008 | Nederland, Ooij

Gisteren, maandag 30 juni om 9.30u.heb ik van Dr Laurens, oncoloog van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen, het bericht bevestigd gekregen van Dr Reijnierse."U hebt alvleesklierkanker (aan de staart) met uizaaiingen naar de lever. Ook in het vetweefsel om de pancreas is het doorgegroeid.
Hanny en Wil Volleberg (een van mijn beste vrienden) waren bij het gesprek aanwezig.

Met Dr Laurens is 3 kwartier gesproken over diverse (on)mogelijkheden van genezing. Zij heeft haar volledige medewerking toegezegd voor het z.s.m. verkrijgen van een second opinion van het AMC (Amsterdams Medisch Centrum) in samenwerking met het AvL (Anthoni van Leeuwenhoekziekenhuis). Achtergrond hiervan is de behoefte om daar behandeld te worden waar de meeste expertise en ervaring zit op het gebied van "genezing" van deze slopende ziekte. Genezing zal er wel niet in zitten. Veel meer gaat het om het vinden van een goede balans tussen een effectieve behandeling van kwalen en het overeind houden van een redeljke kwaliteit van leven. Dr. Laurens: "De levensvooruitzichten/levensverwachting zijn niet goed. Soms is anderhalf jaar al lang".
Naar verwachting krijg ik binnen 2 weken (volgende week?) een oproep voor het AMC. Dr. Laurens heeft wel aangedrongen op het starten van een chemokuur binnen 2 weken en niet te gaan "shoppen" langs allerlei instituties.

Lichamelijk voel ik me nog steeds goed, mentaal daarentegen heb ik de afgelopen weken de nodige klappen opgelopen. Toch probeer ik zoveel als mogelijk te "genieten" en probeer ik van elke dag wat te maken.

Ik ben overdonderd door de vele blijken van warme belangstelling. Veel e-mails, kaarten, bloemen en telefoontjes. Het is in deze fase vor mij onmogelijk om iedereen individueel te bedanken. Komt later nog wel.

Hanny en Teun zijn in deze moeilijke tijd een enorme steun voor mij. M.n. Hanny heeft voor het gesprek met Dr. Laurens via haar (inter)nationale medisch netwerk voorwerk van onschatbare waarde verricht. Zonder haar had ik dit gesprek niet kunnen voeren. En natuurlijk ook de steun van andere geliefden, vrienden, familie, collga's en kennissen voel ik permanent om me heen. Ik ben iedereen daar erg dankbaar voor.

Momenteel ben ik nog niet toe aan het ontvangen van bezoek. Tenzij mondjesmaat en gedoseerd. Ik vraag eenieders begrip hiervoor. Ik blijf het daarom op prijs stellen om de komende periode verder tot "rust" te komen en zodoende een goede basis voor beslissingen te krijgen. Het liefste een reactie per e-mail op de reissite www. hermansibon.waarbenjij.nu of: hermansibon@freeler.nl

Mede namens Hanny en Teun,

Herman Sibon.

PS: op de reissite onder kopje "blijf op de hoogte" kun je je e-mailadres achterlaten; je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer er een nieuw bericht is.

• 01 Juli 2008 - 08:16

Leontien:

Lieve Herman,
    Ik vind je dapper!
    Heel veel liefs, ook voor Hanny en Teun. Jullie zijn in mijn gedachten.
    Kus, Leontien

Dianne

• 01 Juli 2008 - 08:54

Francis:

Hoi lieve Herman,
    Als je er aan toe bent kom ik langs, dikke kus

• 01 Juli 2008 - 10:06

Yolanthe:

Sterkte. Voor je familie, maar vooral voor jou.
    groet, Yolanthe (prov.)

• 01 Juli 2008 - 10:34

Gonne:

Lieve Herman, ik ben sprakeloos. Zorg inderdaad voor de best mogelijke medische zorg en hou vast aan het leven!
    Liefs Gonne

• 01 Juli 2008 - 14:23

Marie-josée En Georg:

Lieve Herman,
    We hadden nog even goede hoop.We denken aan je en wensen je heel veel sterkte.Heel veel liefs en kusjes,Marie-Josée

• 01 Juli 2008 - 14:51

Angela:

Lieve Herman,ik denk aan je heel veel sterkte en liefs ook voor Hanny en Teun.
    kus Angela

• 01 Juli 2008 - 15:12

Marianne:

Huggel,
    Marianne

• 01 Juli 2008 - 15:57

Toos:

Lieve Herman,hier waren wij toch niet op bedacht, toen jij Dinsdag met Chris hebet zitten praten in het C Z.hEEL VEEL STERKTE, zeker ook voor Hanny en Teun.kus, Toos

• 01 Juli 2008 - 18:19

Aloys Wilmsen:

Woorden schieten tekort, het slechte nieuws blijft mijn gedachten overheersen. Ontzettend veel sterkte gewenst bij het verwerken van dit bericht. Ik hoorde van Liesbeth dat jullie een paar dagen in Friesland zijn en hoop dat je er wat rust kunt vinden. Nogmaals veel sterkte.

• 01 Juli 2008 - 18:23

Maria:

hee Herman.
    Je weet hoe ik kan ,KAPPEN,wil het wegkappen voor je...
    Wens je heel veel sterkte.We gaan ervoor samen nog een toernooi te spelen?Deal???
    Kop op kanjer.Denk aan je.Xmij je tenniskennis

• 01 Juli 2008 - 19:50

Hans Arts:

Dag Herman,
    vernam afgelopen zondag bij OH van Paul het vreselijke nieuws;het laat me niet los. Wij wensen je alle kracht om deze rotziekte mentaal en fysiek het hoofd te bieden. Sterkte!Ook namens Margriet en Rem.

• 01 Juli 2008 - 21:20

Jos:

Hoi Herman,
    Hoewel ik je afgelopen vrijdag bij toeval even heb gesproken, en veel aan je heb gedacht, ook vanaf deze plaats toch weer heel veel sterkte. Hoopte toch nog op betere berichten, maar helaas. Mede vanuit Marijke weet ik in welke rot situatie jij, jullie je nu bevinden. Hoop dat je hetzelfde doet als zij; blijven knokken, niet opgeven.

Groet, jos

• 01 Juli 2008 - 22:08

Nel (Petronella):

GVD Herman!!!
    Hoorde al van Leontien, maar hoopte nog op een gunstige uitslag. Dit is zwaar kut. Hoop nog op een wonder. Heel veel kusjes en sterkte, hou doe.
    Petronella

• 03 Juli 2008 - 07:43

Simone Vroom:

Dag lieve Herman,
    Dit is ronduit 'kloten' Herman!
    Raakt me diep.
    Wat ik je wil zeggen; 'ik draag je in m'n hart', met natuurlijk de wens jouw en jullie pijn zodoende wat te kunnen 'meedragen' .
    Weet je, onze vereniging voelt toch een beetje als een familie....
    Laat het me weten als ik op 'familiebezoek' mag komen!?

Omhels jou, Hanny en Teun.
    Simone.

• 03 Juli 2008 - 08:56

Ferdinand Ansen:

Beste Herman,
    Ik hoorde het beroerde bericht van jouw ziekte van Hilhardt. Ik wil jou heel veel sterkte wensen.

groet Ferd

• 03 Juli 2008 - 13:19

Hans Takke:

Dag Herman,
    Zo'n bericht maakt mij sprakeloos en laat een diepe indruk achter Ik wens je heel veel sterkte.

Hans Takke

• 03 Juli 2008 - 21:43

Vera En Wim:

We gaan naar FN. Toch!!! Ik mail nog voor we gaan. Morgen vakantie. Maar hoe?? Welke balans is er? Liefs en xxx voor jullie. Vera

• 05 Juli 2008 - 09:23

Marijke Iding:

lieve Herman,
    het is heel moeilijk om uit te drukken wat ik voel als ik dit allemaal lees. Loop zelf al het laatste half jaar hetzelfde proces door. Ik weet dat het inderdaad heel fijn is om te ervaren dat er een grote kring mensen is die met je meeleeft. Zonder dat red je het maar moeilijk. Ik denk veel aan je, zoals Jos schreef " blijven knokken" vooral niet opgeven!
    Marij

• 06 Juli 2008 - 10:36

Clemens:

Herman, je was er zelf ook al achtergekomen; this day is the first day of the rest of your live en elke dag is het waard om geleefd te worden. Simone en ik laten je niet los.

• 06 Juli 2008 - 21:23

Bertus:

Beste Herman,ik wens je veel sterkte,geduld en daarmee volharding toe om de komende weg af te leggen.In Amsterdam is zo'n beetje de beste know-how op dit gebied voorhanden en het is zaak om daar goed gebruik van te maken.Ik heb begrepen,dat de moed je nog niet ontbreekt!Houwen zo!! Ik wens Hanny met haar knie ook het allerbeste en ook Teun veel sterkte! Natuurlijk ook de meest welgemeende sterktewensen van Riet. Tot horens en tot spoedig ziens.