Kiwi Herman. - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van hermansibon - WaarBenJij.nu Kiwi Herman. - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van hermansibon - WaarBenJij.nu

Kiwi Herman.

Door: Herman

Blijf op de hoogte en volg

11 Januari 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland

Haere mai.
"Welkom" in het Nieuw Zeelands. Maori denk ik. Ik las in 't in het vliegtuig van Sydney naar Auckland; daarvoor had ik de vlucht van Perth naar Sydney gemaakt. Beide vluchten zijn toch goed voor de afstand zo'n beetje tussen Amsterdam en New York.
Veel gedoe op't vliegveld van Auckland met veel controles en zo. Midden in de nacht naar een motel en ontzettend goed geslapen. Inmiddels een tijdverschil van 12 uur. Dus als mijn dag er op zit, dan moeten jullie nog beginnen.

Hoe nu verder.
Inmiddels een 4WD gehuurd en zorg dat ik een reis(je) maak naar het noorden van het Noordereiland. Er is daaar o.a.een prachtige baai. En als 't een beetje meezit monster ik daaar aan op een zeilboot om s'nachts van een overgetelijke sterrenhemmel te genieten.
Het verdere programma ga ik de komende dagen een beetje in elkaar sleutelen. Zal ook een beetje afhangen van verhalen die ik onderweg ga horen. Wat zeker op het menu staat is het vulkanisme bekijken en een aantal meren met de meest vreemde kleuren. En stranden staan ook zeker op het programma. Tenslotte is het hier ook zomer, maar wel met een heerlijke zomerse temperatuur (ong. 25 graden)
Ik zie wel hoe 't allemaal verder gaat.

Australie fini.
Eerlijk gezegd had ik het een beetje gehad met Australie. Heb je in delen van Azie geen of weinig organisatie. De Aussies zijn helemaal doorgeslagen. De "aansprakelijkheidscultuur" is hier al verder dan in Nederland. En niets gaat buiten het officiele circuit en georganisserde om. Verder: keurig netjes in de pas lopen, niets buiten de gebaande paden, aan de regeltjes houden, instructies volgen, en vooral veel wachten op je beurt omdat er overal veel te weinig personeel is voor welke dienst dan ook. Tis tenslotte voor hen ook op en top zomervakantie. Ook: duur, erg duur. Maar vooral: ik kreeg totaal geen kontakt met welke (local) Australier dan ook. Een praatje zat er totaal niet in. Ik heb een nederlands stelletje gesproken,en dat was 't zo'n beetje. Erg alleen dus; niet eenzaam want er was regelmatig (telefonisch) kontakt met familie, vrienden thuis.
Het weer was een andere factor. De kranten schrijven over de heetste zomerperiode in bepaalde delen van het land sinds mensenheugenis. Ik weet er alles van.
Genoeg "geklaagd". Was overall toch wel overweldigend om weer die prachtige australische natuur te zien.

Oke mensen, moet de auto op gaan halen. Meld me wel weer.

Auckland; 11-1-2008; 11.15u. l.t.

• 13 Januari 2008 - 10:58

Vera En Wim:

Lieve Herman
    Terwijl jij al naar bed gaat, begint hier een grauwe, grijze zondag. Goed om te lezen dat Nieuw Zeeland meer perspektief biedt dan Australie. Heb van meer mensen gehoord dat de sfeer afstandelijk en de mentaliteit strak is. Jij gaat Billy niet ontmoeten in Nieuw Guinea? Hij sprak daar over op de nieuwjaarsreceptie.
    Morgen begint hier de sloop en verbouw van wc en badkamer.Ook stucadoors aan het werk op de bovenverdieping. Een hele klus denk ik. Met carnaval zijn we een weekje naar Malta. Verder hier zijn gangetje. Anne studeert deze maand af. Wil dan een paar maanden naar Thailand. Jij hebt vast tips voor haar. Hartelijke groeten van je broer. Die reist met je mee via Discovery Channel. Veel liefs Vera
    Hé de zon begint te schijnen!!

• 13 Januari 2008 - 19:07

Wim En Roos:

hai kiwi herman, na australie zal new zealand een verademing zijn, veel kleiner en gemuetlicher. op het vliegveld werden wij nog genaaid voor overgewicht van onze bagage. het koste ons toen 200 dollar extra. wij vonden auckland een mooie stad, vooral de skytower heeft veel indruk op mij gemaakt. er waren stoere gasten die daar vanaf sprongen, weliswaar gecontroleerd via kabels, maar toch. Als je naar het vulkanisch gedeelte gaat kom je zeker ook in rotorua, ofwel rotten rua. want stinken doet het natuurlijk wel. laat je niet verleiden tot een maori avond met een traditionele hangimaaltijd.bull shit.
    napier is een aardig art-deco stadje, verwoest in 1931 door een aardbeving.
    van wellington hebben we niet zoveel gezien want we waren toen doodop na zoveel reizen dat we de moed niet meer konden opbrengen om de stad in te gaan. we hebben lekker bij het hotel in de zon liggen luieren. geniet ondanks alles.
    groeten van wim en roos

• 17 Januari 2008 - 20:53

Han En Carla:

Beste Herman,
    Het is goed te weten dat het je goed gaat.Ik ben nog nooit in Australié of Nieuw Zeeland geweest dus ik kan er niet echt over meepraten.We houden het voorlopig bij het Europese continent.De reis naar Amerika dit jaar hebben we zelfs geschrapt vanwege een overvolle jaaragenda. Tijdens de kerstdagen heb ik een reis voor de SNP gedaan in de Algarve.
    We kregen zojuist een mailtje van Hannie dat zij op 6 april naar Vigo komt.Dan zijn we "toevallig"thuis en kunnen haar opvangen op het vliegveld.
    Hier alles ok. Rob en Ans zijn hier voor een paar weken en a.s. zaterdag gaan we naar een nicht van Rob die in de Algarve woont.Daarna door naar zijn zus in Zuid-Spanje Conil de le Frontera, een zonzeker gebied. Hier wil het nog wel eens regenen (gelukkig).
    Het allerbeste een veel groeten van han en Carla.